Datalæk:
Hver uge florerer der nye datalæk på internettet og denne uge, er selvfølgeligt heller ikke anderledes. Her er hvad der er fundet og indberettet.
-
JoomlArt – 22.000 navne, email adresser og bcrypt hashed adgangskoder lækket. Hele 75% af de lækkede konti var lækket i forvejen.
-
WP Sandbox – 858 konti lækket. Tæt på halvdelen var i forvejen at finde i andre lækkede databaser.
-
Società Italiana degli Autori ed Editori – 14.000 bruger data er postet offentligt på Twitter. 34% af konti var at finde online allerede.
-
Rbx.Rocks – 25.000 brugeres navne og login oplysninger er lækket. 28%
Maersk lærer og uddeler af deres erfaringer
Her er prisen for din identitet på “The Dark Web”
-
CPR Nummer: ~5kr.
-
Betalingskort: ~25-750kr.
-
Med CVV nummer: ~25kr.
-
Med bank informationer: ~75-100kr.
-
“Fullz” info: ~200-750kr.Note: “Fullz” info er en “pakkeløsning”, hvor der udleveres en komplet identitet med navn, CPR nr/fødselsdato., bank og betalingsinformation
-
-
Online payment services login info (fx Paypal): 125-1.300kr.
-
Abonnementsservices (Netflix, YouSee o.l.): 5-100kr.
Ligesom vores website ErJegBlevetHacket.dk som vi kom ind på længere oppe, så har Experian også en gratis mulighed for at notificere dig, hvis dine data skulle blive solgt senere hen.
Danskernes datasikkerhed er nødlidende
- Snarest og hurtigst muligt gennemføre en evaluering og vurdering af den nationale strategi for It- og cybersikkerhed og lade Rigsrevisionen gennemføre en uvildig undersøgelse af resultatet. Vi har ikke tid til at vente yderligere 4 år på resultater, der måske aldrig kommer.
- Koordinere EU’s ”Cyber Security Month” kampagne, der gennemføres hvert år i hele oktober måned og som er målrettet befolkningen og den enkelte borger.
- Oprettelse af en uafhængig forskningsinstans, som kan oplyse og rådgive samfundet om de yderst komplekse sammenhænge, fordele og ulemper ved store, gennemgribende digitaliseringstiltag,
- Etablering af et It- og cybersikkerheds udvalg bestående af MF’ere, så de kognitivt kan få indsigt i og forståelse for betydningen af de meget komplekse lovforslag der fremsættes.
Kinesiske spioner hackede netværk med hjælp fra Huawei
Endnu engang er Huawei blevet ramt af spionanklager. Denne gang bliver Huawei-medarbejdere anklaget for at have leveret adgangskoder og netværksdetaljer om fremmede netværk til den kinesiske efterretningstjeneste. Udrag fra artiklen “Huawei ramt af nye spionanklager”. Læs hele artiklen på ComputerWorld.
Og det er til trods for at det er ganske få uger siden, at en talskvinde fra Kina anbefalede at Donald Trump kunne benytte Huawei, hvis han var nervøs for at blive aflyttet på sin iPhone.
China spokeswomen Hua Chunying on the NYT Trump iPhone tapping story: “If they are very worried about iPhones being tapped, they can use Huawei.” pic.twitter.com/lZ48beuA7e
— Luna Lin (@LunaLinCN) 25. oktober 2018