Er du sikker på, at du er helt sikker?

Den danske befolkning er meget bevidste om, hvad de skal gøre for at mindske hacking – i hvert fald hvis du spørger danskerne selv.

Dog viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT fra 2018, at danskerne ikke er særligt godt forberedte på hacking angreb. Over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen giver udtryk for, at de ved hvordan de kan mindske risikoen for hacking. Dog ved hver tredje borger ikke hvad de skal gøre hvis de udsættes for hacking, samtidig med at de genbruger det samme password flere steder. Ifølge undersøgelsen er det særligt de yngre borgere under 36 år der har mindre styr på cybersikkerheden.

Når vi færdes på nettet er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Hvis du ikke har gjort dig tanker omkring cybersikkerhed, og hvordan du kan beskytte dine data bedst muligt, så er det på tide at du gør det! ’Men hvorfor skulle nogen ville hacke mig?’ Tænker du måske. Hertil kan jeg kun sige at det ikke handler om hvem du er, men om der er penge at tjene i at hacke dig. Og det er der som regel på den ene eller anden måde. Men er din cybersikkerhed i orden, vil du ikke være lige så interessant for hackerne. Derfor er det altafgørende at være så godt beskyttet som muligt.

4 råd til bedre cybersikkerhed

1. Brug stærke koder

Brug lange passwords med både tal, tegn og små og store bogstaver – brug aldrig din fødselsdato, simple talkombinationer eller børnenes navne. Brug derudover forskellige passwords til forskellige tjenester. Hos uniqkey får du stærke, unikke koder som beskytter dig mod cyberangreb. Du kan downloade appen gratis til Apple eller android.

2. Brug to-trins godkendelse.

Tilføj et ekstra trin i log-in processen med uniqkeys to-trins godkendelse. Med to-trins godkendelse indtaster du blot en kode, hvorefter endnu en kode bliver sendt til din telefon – denne indtastes på siden, og så er man inde. På denne måde vil udefrakommende ikke kunne få adgang til dine konti, uden en godkendelse fra din telefon.

3. Opdater dine programmer

Husk at opdatere de nyeste sikkerhedsversioner af dit styresystem og programmer. I de fleste programmer er det muligt at slå en automatisk opdatering til.

4. Tag sikkerhedskopier

Tag løbende sikkerhedskopier af billeder, dokumenter, mails og andre filer. På den måde undgår du at miste data, hvis skaden skulle ske.

Læs mere om hvordan du sikrer dig mod cyberangreb her.