Er det sikkert at logge ind med Facebook?

Det er ikke længe siden, at Facebook igen blev hacket og mere end 50 millioner Facebook brugere fik stjålet deres passwords.

Ja, det er endnu et stort internationalt website der er blevet hacket, og nok ikke første gang, at dit kodeord er blevet komprimeret (Du kan tjekke om din kode er blevet hacket på www.erjegblevethacket.dk). Men da man kan bruge Facebook Login til at logge ind på andre services end ens eget, kan problemet være en del større end som så. Spørgsmålet er derfor om Facebook Login til andre services er sikkert at bruge? Svaret: sikkert ikke.

Facebook tilbyder, som bl.a. Google og andre services, en 1-kliks feature der gør det muligt at oprette sig som ny bruger på andre hjemmesider ved at genbruge sine Facebook oplysninger, i stedet for at oprette unikke kodeord til hver enkelt hjemmeside.

Denne funktion er utrolig bekvemmelig, men også forbundet med stor risiko. Såfremt din Facebook konto er blevet hacket, så vil hackeren nu have adgang til samtlige services hvor du har brugt Facebook-login til at oprette dig, og dette kan betyde, at en stor del af din online identitet kan blive overtaget.

Hvordan kan jeg sikre min online identitet?

Hos uniqkey anbefaler vi altid at bruge unikke og stærke passwords til hver eneste online konto. Ved at bruge unikke passwords undgår du, at alle dine konti kan blive komprimeret efter et enkeltstående hackerangreb. Og hvis en af dine konti skulle blive hacket, kan du blot ændre koden på den enkelte service. (Læs vores artikel: 5 gode råd til at sikre dig mod cyberangreb her).

Det kan virke uoverkommeligt at skulle huske hundredevis af forskellige unikke og stærke passwords – men bare rolig, det kan uniqkey klare for dig!

Vi kan både hjælpe dig med at oprette unikke kodeord, gemme dem for dig i en digital sikkerhedsboks og autoudfylde dem for dig når du har brug for at logge ind på en hjemmeside eller app. Når du først har installeret uniqkey, er det ligeså nemt at logge ind, som hvis du havde brugt Facebook-login.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med Uniqkey kan du se vores video guides her, hvor vi både forklarer hvordan du nemt henter yniqkey app’en, vores browser udvidelse og meget mere.

Anvend 2-faktor godkendelse

Hvis du vil tage det næste skridt inden for online sikkerhed, så kan du med fordel bruge 2-faktor godkendelse, som de fleste apps og større websites tilbyder. 2-faktor godkendelse er en funktion der kræver, at du har mere end blot et brugernavn og kodeord tilknyttet din bruger. Hver gang du logger ind vil du blive bedt om at udfylde en unik genereret engangskode, dette kræver normalt endnu en app, der kan levere engangskoderne, men denne funktion er indbygget i uniqkey, og hjælper dig også med at udfylde koden i din service, så du undgår frustrationer.

I denne tid hvor vi nærmest dagligt hører om hacking angreb, er det ikke længere kun naboen det går udover. Det bedste du derfor kan gøre for dig selv, er at beskytte dine passwords og online identitet inden uheldet er ude.

Du kan gratis downloade Uniqkey her (iPhone / Android) og beskytte din familie allerede i dag.