3 råd til at træne dine ansatte i brugen af Uniqkey

Adgangskoder og cybersikkerhed er ikke altid det mest interessante emne for dine ansatte og er ofte 2 ord der forbindes med nye systemer og besværlige processer. Heldigvis løser en password manager en stor del af de udfordringer, som medarbejdere oplever i hverdagen, som eksempelvis glemte adgangskoder, manglende adgang og et system til at huske besværlige og lange adgangskoder.

3 gode råd til at uddanne dine medarbejdere

Vores erfaring fra udrulning af Uniqkey i større virksomheder viser at, uddannelse og information til medarbejderne har den største effekt på succesfuld og hurtigt udrulning.

  • Informer om udfordringen: Udfordringen og problemet med svage adgangskoder er ikke kun relevant for medarbejdere i forhold til deres virksomhedslogins, men også deres privatliv. Undersøgelser viser at over 80% af databrud skyldes stjålne, svage eller genbrugte adgangskoder. Ofte bruger medarbejderne de samme adgangskoder på arbejdet, som de gør der hjemme, hvilket øger risikoen for at blive hacket begge steder markant. De færreste medarbejder ønsker at få deres personlige konti hacket på grund af et databrud på deres arbejdsplads.
  • Gør brug af træningsmateriale: Vi har på baggrund af vores mange onboarding sessions og feedback fra vores kunder, oprettet en lang række artikler, videoer m.m, der giver feedback og værktøjer til at sikre en succesfuld implementering og skabe forståelse hos kollegaer og ansatte. Materialet kan findes i vores FAQ og vores videosupport.
  • Løbende awareness træning: Brug de indbyggede værktøjer i Uniqkey til at uddanne dine medarbejdere. Du kan via kontrolpanelet få indsigt i dine medarbejderes sikkerhedsscore og sikkerheden på afdelings, – og serviceniveau, så du kan sætte ind hvor det giver mest mening. Samtidig informerer Uniqkey automatisk, hvis der anvendes svage adgangskoder eller hvis en kode har været en del af et datalæk.