Beskyt din familie og dit hjem imod hacking med vores guide

Mange har i dag smarte alarmsystemer til at passe på huset, men hvor godt beskyttet er dig og din familie imod hacking?

Mange føler, at cybersikkerhed er kompliceret at komme i gang med. For at gøre det nemt og enkelt har vi lavet en lille guide, så du kan beskytte dig selv og din familie. Guiden hjælper dig med få trin til at beskytte dine passwords til dine digitale tjenester.

Her er et par gode råd til at forbedre cybersikkerheden i jeres familie:

Pas på offentligt WiFi

Offentlige internet er efterhånden tilgængelige overalt. Desværre er de ofte vejen ind for hackerne. Når du anvender en offentlig WiFi forbindelse, skal du altid sikre, at du kun åbner sider som er sikret med “https” (SSL certifikat) sikret forbindelse. Derudover skal du generelt være meget opmærksom på hvilke programmer du åbner op, når du befinder dig på et offentligt netværk. Undgå at anvende sider som din Netbank og andre sider med personfølsom data.

Vær opmærksom ved online betaling på ukendte sider

Dine kreditoplysninger er et andet af hackernes favorit mål. Mange hackere forsøger med forskellige phishing forsøg og der findes i dag en bred vifte at virksomheder, der tilbyder overvågning af kredit fraud.

Beskyt jeres favorit tjenester med stærke adgangskoder

Vi anvender i dag en masse forskellige digitale services i vores hverdag, på arbejdet og privat. Med så mange forskellige services har vi et hav af forskellige adgangskoder og logins, som kan være svære at huske. Det resulterer ofte i, at mange anvender de samme svage adgangskoder på tværs af services og ofte anvender adgangskoder som er nemme at Brute force.

Brug en password manager

En password manager er den bedste måde, at beskytte og holde styr på sine mange logins. Med en password manager er du fri for at skulle huske alle din adgangskoder, og du har altid dine logins lige ved hånden. Det gør, at du kan lave lange, stærke og sikre adgangskoder, uden at skulle huske dem alle. Med uniqkey kan hele jeres familie dele jeres adgangskoder med hinanden og automatisk logge jer ind i de forskellige tjenester, i anvender hjemmet. Du kan nemt opdele adgangskoder i grupper og opsætte forskellige sikkerhedslag, for at beskytte jeres familie og services imod hacking.

Anvend 2-faktor godkendelse

Du kan nemt beskytte sensitivt data og konti imod hacking ved at tilføje et ekstra sikkerhedslag til dine tjenester. Ved at anvende 2-faktor-godkendelse undgår du helt at hackerne kan få adgang til dine konti, også selvom de har fået fingrene i din adgangskode. Uniqkey udfylder og indsætter automatisk en ekstra sikkerhedskode (2-faktor godkendelse), så du i stedet har to koder til hver service, men stadig kun skal huske koden til uniqkey.

Mange utroværdige mails

En af de værste syndere når det kommer til phishing og hacking, er desværre det utal af mails der hver dage bliver sendt ud igennem forskellige phishing kampagner og forsøg. Ofte er det gode tilbud, pengepræmier eller nogen der udgiver sig for at være skat eller staten. Det er altid vigtigt at være ekstra opmærksom, før man klikker på links i en mail og ikke mindst altid at undersøge afsenderen. Du er som enkeltperson ikke et enkelt mål men led i store kampanger, hvor ondsindede hackere, forsøger at nå ud til største mulige brugergrupper.

Det var seks hurtige og nemme råd til at optimere den digitale sikkerhed i jeres hjem og beskytte jeres familie imod hacking. Nu mangler du bare at få fortalt resten af din familie om dine nye opdagelser og ikke mindst dele din nye viden.